Your Page links

Ad

 
7/2/12

Αντίσταση προτείνει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και η Σπίθα

Αντίσταση προτείνει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και η Σπίθα

spitha_ver
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Μίκη Θεοδωράκη (ΣΠΙΘΑ-ΒΕΡΟΙΑΣ) διοργάνωσε την Κυριακή (5/2) στον Κινηματογράφο STAR, ενημερωτική εκδήλωση για το χρέος της Ελλάδας, τις δανειακές συμβάσεις, τα εθνικά θέματα και την προοπτική μετώπου ως το μοναδικό δρόμο σωτηρίας για τη χώρα μας.
Μιλώντας ο κ. Γιώργος Κασσιμάτης τόνισε ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι η αντίσταση του λαού. Μιλώντας για το χρέος της χώρας σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορούσε να επικαλεστεί αλλαγή των συνθηκών στο παγκόσμιο περιβάλλον και να αρνηθεί την πληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της. «Για να υπάρξει άρνηση πληρωμής δανείου χρειαζόταν κυβέρνηση, κάτι που η Ελλάδα δεν είχε» τόνισε ο κ. Κασσιμάτης και πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ προβλέπει ότι ένα κράτος πρέπει να εξασφαλίζει πρώτα τα βασικά για τους πολίτες του (υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ) και μετά να εξοφλήσει μέρος των δανείων του.

Αναφερόμενος στις δανειακές συμβάσεις, ο κ. Κασσιμάτης υποστήριξε ότι είναι παράνομες και αναμένουν την κυβέρνηση του μέλλοντος να πει το μεγάλο όχι. Σημείωσε ότι αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται το δεύτερο μνημόνιο, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι δεσμευμένη από την υπογραφή του πρώτου. Ο κ. Κασσιμάτης τόνισε ότι η πρόβλεψη για λύση επιμέρους διαφορών των δυο πλευρών να γίνεται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο, έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα διότι το Αγγλικό δίκαιο έχει αποικιακού τύπου προβλέψεις υπέρ των δανειστών και εις βάρος αυτού που δανείζεται και στην ουσία θα στερήσει από την χώρα Εθνική κυριαρχία.
Όσον αφορά την πολιτική που εφαρμόζει το ΔΝΤ, ο κ. Κασσιμάτης αναφέρθηκε σε παραδείγματα χωρών που πέρασε το Ταμείο και οδήγησε τον λαό στην εξαθλίωση. "Ένα πράγμα φοβούνται, την εξέγερση του λαού. Τις κυβερνήσεις τις αγοράζουν. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι το πειραματόζωο. Δοκιμάζουν τις αντοχές των λαών στους Έλληνες" δήλωσε κλείνοντας ο κ Κασσιμμάτης και πρόσθεσε: «Δεν μένει τίποτα άλλο από την αντίσταση».

Σπίθα Βέροιας from Antonis Chatzikiriakidis on Vimeo.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.