Your Page links

Ad

 
27/9/15

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Solar Air Heating Panel Thermaikos από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία (φωτο)



Τελικά, όπως όλα δείχνουν σήμερα, το πρότζεκτ  της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού Solar Air Heating Panel Thermaikos ή επί το ελληνικότερον Ηλιακά Πάνελ Θέρμανσης "Θερμαϊκός" ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία.

Λίγο πριν το μεσημέρι, έπεσαν οι τελικές πινελιές από την ομάδα  που ακολουθώντας τις οδηγίες του Αμερικανού φίλου μας δημιουργούMorris Dovey κατασκεύασε το πρωτότυπο  ηλιακό πάνελ.



Η πρόχειρη δοκιμή του, η οποία μένει να τεκμηριωθεί με τις ανάλογες μετρήσεις των αποτελεσμάτων, έδωσε   πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα.
- "Λειτουργεί !!! " ήταν οι εκδηλωτικές φωνές των φίλων που παρακολούθησαν το σεμινάριο κατασκευής και διαπίστωναν την παροχή θερμότητας από τις εξόδους του πάνελ.
Το πρωτότυπο πάνελ που τοποθετήθηκε ήδη στο Στέκι της Πρωτοβουλίας προβλέπεται να θερμάνει - εντελώς ανέξοδα - τον χώρο κατά τον επερχόμενο φετινό χειμώνα.
Το κόστος κατασκευής του που ήταν χαμηλό προβλέπεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο με την συστηματική παραγωγή του.
Ήδη η Πρωτοβουλία, από κοινού με τους φίλους που συμμετείχαν στην κατασκευή, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα. Το πρώτο θα είναι η παρουσίαση της κατασκευής του που θα αποτελεί την εισαγωγή στην ελεύθερη ανοιχτή τεχνολογία σε εκδήλωση στον Θερμαϊκό.
Το δεύτερο δεν μπορεί να είναι άλλο πλέον από την διάδοσή του σε άλλες συλλογικότητες αλλά και την παραγωγή του από συνεργατική προσπάθεια της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας.

Ως Πρωτοβουλία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε εκτός από τον δημιουργό Morris Dovey που ήρθε στον Θερμαϊκό και μας δίδαξε τους φίλους Αντώνη Κωτόπουλο (Ξύλινη Δόμηση),  Πέτρο Πολωνό αλλά και όσους βοήθησαν υλικά ή ηθικά στην πρώτη επιτυχημένη επαφή μας με την  Ανοιχτή Τεχνολογία.

Οι φωτογραφίες από την σημερινή μέρα ολοκλήρωσης του πρότζεκτ Solar Air Heating Panel Thermaikos

















































0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.