Your Page links

Ad

 
4/10/12

1ο Χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας


Το «Χαριστικό παζάρι»  είναι έκφραση αλληλεγγύης, σε όσους και όσες βρίσκονται σε ανάγκη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είναι μια προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής οικονομικής ζωής και συνάμα μια προσπάθεια αμφισβήτησης και ακύρωσης στην πράξη της έννοιας του καταναλωτισμού, όπως αυτή έχει διογκωθεί και παραμορφωθεί από τα διαφημιστικά πρότυπα της εποχής.
 
Αντί να φυλάμε σε ντουλάπες και αποθήκες πράγματα που δε χρησιμοποιούμε πια, μπορούμε να τα ανταλλάξουμε με κάτι άλλο, να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα χρειάζεται, να τα βοηθήσουμε να επαναχρησιμοποιηθούν, να διανύσουν έναν δεύτερο κύκλο ζωής στα χέρια ενός άλλου, αντί να τα φάει ο σκόρος στον πάτο μιας κούτας, ή να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

Μπορείτε να φέρετε: Βιβλία, περιοδικά, CD, DVD, επιτραπέζια, διακοσμητικά, αφίσες, αξεσουάρ (τσάντες, φουλάρια, γάντια, ζώνες, καπέλα κλπ.), κοσμήματα (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κλπ.), είδη σπιτιού, εργαλεία, ρούχα και γενικά αντικείμενα τα οποία εσείς δεν χρησιμοποιείτε πια και νομίζετε ότι μπορεί να χρειάζονται σε κάποιον άλλο.

Παράλληλες δράσεις αλληλεγγύης:


α) Συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες



β) Συγκέντρωση φαρμάκων που θα δοθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Θερμαϊκού



γ) Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων



Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού διοργανώνει το 10 χαριστικό παζάρι στο Θερμαϊκό, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, 10:30 – 17:00 στο καφενείο ΦΑΛΗΡΟ,  Ηπείρου και Κουντουριώτου γωνία, στον παραλιακό πεζόδρομο που ενώνει την Περαία με τον Μπαξέ.

Θερμή παράκληση:
Μια τέτοια δράση χρειάζεται «χέρια». Παρακαλούμε, όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην οργάνωση της εκδήλωσης να βρίσκονται στο χώρο από τις 9:30.

Η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι ένας νέος τρόπος επιβίωσης, μια καινούρια φιλοσοφία όχι μόνο για τον τρόπο κατανάλωσης αλλά και για τον τρόπο ζωής.


Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.